Liberal Alliances miljøordfører, Carsten Bach, ser hen til dels et samråd med miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og dels et ordførermøde med regeringspartierne om indberetningerne af nitrat i grundvandet.

Der er på det seneste sået tvivl om lødigheden og korrektheden af de pågældende indberetninger, der blandt andet har ført til kravet om efterafgrøder, og Carsten Bach siger til Maskinbladet, at det er vigtigt at få udredt spørgsmålene 100 procent:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis de målinger, vi tager i Danmark, primært er taget i den umættede zone, skal det frem i lyset, og det skal man forstå i Kommissionen,

Carsten Bach, miljøordfører for Liberal Alliance.

- Så kan vi fremover få en substantiel diskussion frem for diskussioner om noget på rygtebasis. Det er et kompliceret område med mange forskellige definitioner. Det er blandt andet vigtigt at skelne mellem de forskellige direktiver og de dertil hørende indberetninger, siger Carsten Bach.

Tungen lige i munden

Han understreger behovet for at holde tungen lige i munden, og at man taler om det samme:

- Det gælder også korrekte oversættelser af direktiverne, og at prøverne tages korrekt. Det skal gøres sammenligneligt med andre lande, og det vi er forpligtet til at rapportere til Kommissionen. Vi skal sikre os, at Kommissionens folk forstår de fremsendte data. Tingene skal sættes ind i den rigtige kontekst. Hvis de målinger, vi tager i Danmark, primært er taget i den umættede zone, skal det frem i lyset, og det skal man forstå i Kommissionen. Det er vigtigt for Liberal Alliance, at vi passer på vores grundvand. Når vi skal vurdere vores grundvand er det vigtigt at have en helhedsbetragtning, og at vi overordnet set både vurderer det øvre - det unge - grundvand, og også vurderer på det ældre grundvand, siger Carsten Bach.

Der forekommer endnu ikke oplysninger om, hvornår det pågældende samråd finder sted, men Maskinbladet vil nøje følge udviklingen i sagen.