Så kom regnen endelig, og det ser ud til, at vi er på vej ind i en mere normal vejrsituation. Alligevel har mange landmænd fortsat bekymringer efter den meget tørre sommer, som har betydet en alvorlig nedgang i udbytterne. Rådgivningsvirksomheden Agrovi, som er ejet af Nordsjællands Landboforening, tilbyder derfor landmænd et individuelt gratis møde med udgangspunkt i den enkeltes situation og økonomi. Det skriver Agrovi i en pressemeddelelse.

- Tørken har givet alle landmænd problemer. Men når det er sagt, rammes planteavlere, mælke- og husdyrproducenter meget forskelligt - ligesom det har stor betydning, hvordan man har handlet med sine afgrøder, og ikke mindst hvor mange penge man har på kontoen og hvornår, siger Niels Peter Ravnsborg, direktør i Agrovi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Geografien

- Den geografiske placering har også stor indflydelse - Agrovi dækker jo hele Sjælland, og vi ser store forskelle fra nord til syd og fra øst til vest, siger han.

- Meget af den kommunikation, som er i medierne lige nu, skærer alle landmænd over én kam. Det giver uro og frygt for fremtiden hos mange. Vi vil derfor gerne gå den anden vej, og tilbyde den enkelte et individuelt møde med fokus på den konkrete situation og de faktiske økonomiske forhold. På den måde vil nogle få ro i maven, mens andre vil få et godt grundlag for at arbejde videre med forholdene - ofte i samarbejde med deres bank, siger Niels Peter Ravnsborg og fortsætter:

- Hvis der konkret er økonomiske udfordringer, handler det om at være på forkant og sammen med banken at finde gode langsigtede løsninger. Det gør man bedst ved at tage initiativet og have et godt baggrundsmateriale i hånden - så er bankerne normalt også positive. Det vil vi gerne bidrage til.

Gratis tørkemøde

For konkret at række landmændene en hjælpende hånd efter tørken, tilbyder Agrovi derfor nu at landmanden kan komme forbi et af de fire Agrovi-kontorer i Hillerød, Holbæk, Ringsted eller Nørre Alslev, og få en snak om situationen og økonomien.

- Vores økonomikonsulenter står klar til at hjælpe landmændene, dels med en generel snak om situationen, dels med en konkret gennemgang af økonomien, så landmanden kan gå fra mødet med det overblik, der skal til i den nuværende situation. Tørken har betydet, at også landmænd, som måske normalt ikke har økonomiske udfordringer, har fået behov for at kigge nærmere på tallene. Og når vi så tilbyder mødet gratis, mener vi ikke at der er så meget at betænke sig på, slutter Niels Peter Ravnsborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Agrovi og Nordsjællands Landboforening håber, at de med initiativet kan være med at gøre en håndgribelig forskel for de landmænd, som har behov for hjælp efter tørken.