Konkursen i den nordfynske maskinfabrik Fiona rammer indirekte også i Vestjylland, hvor grossist-virksomheden Grene i Skjern har et stort udvalg af reservedele til Fionas maskiner.

- Det har vi altid været glade for, og hvis der har været nogle dele, som vi meget sjældent bruger, har vi kunnet skaffe dem hos Fiona. Det kan vi ikke længere, for der er ingen hos Fiona, vi kan rette henvendelse til, siger Viggo Vestergaard, der er produktchef hos Grene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hjælper gerne

Viggo Vestergaard reagerer efter at Maskinbladet.dk forleden fortalte, at bobestyreren i Fionas konkursbo opfordrede kunder til at rette henvendelse til bobestyreren, hvis de stod og manglede enten en reservedel, en ny såmaskine eller måske en nøglefærdig maskinfabrik.

- Vi får skudt i skoene af vores kunder, at vi ikke vil hjælpe dem, men der er ikke noget, vi hellere vil. Men vi kan ikke, siger Viggo Mortensen.

- Jeg har haft fat i kurators kontor, men de kan ikke finde stumperne, siger Viggo Vestergaard.

Han er overbevist om, at der er maskiner fra Fiona, der holder stille rundt i landet i øjeblikket, fordi de mangler kritiske stumper, som landmændene ikke kan få fra reservedelslageret hos det - i hvert fald midlertidigt - lukkede Fiona.

Der er overblik

Kurator Niels Bo Andersen fra advokatfirmaet Andersen Partners fastholder, at det er muligt at få fat på stumper fra lageret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har kun haft fire dage til at danne os et overblik, men vi kan godt organisere det, så vi kan finde tingene. Så alle, der vil købe noget, skal bare henvende sig, lyder det fra kurator Niels Bo Andersen.