Det danske landbrug kom ud af 2011 med et resultat, der var endnu bedre end sidste år. Med en bruttofaktorindkomst på knap 25,7 milliarder gik det frem for landmændenes indtjening for andet år i træk, og det glæder fødevareministeren.

- Det er glædeligt, at landbruget fortsat har fremgang. Det er forhåbentlig et tegn på, at økonomien er ved at blive mere stabil, så vi går flere år med overskud i møde, og flere landmænd fremover kan sove trygt om natten, siger Mette Gjerskov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bruttofaktorindkomsten er landbrugets indtjening, før der er betalt løn og renter på gæld, og den nåede et foreløbigt lavpunkt i 2009. Siden da er den gået frem med over syv milliarder. Men selvom det ser godt ud nu, så er det stadig nødvendigt at ruste landbruget til fremtiden, mener Mette Gjerskov.

- De seneste års krise har vist os, at det er nødvendigt at udvise rettidig omhu, når det går godt, så vi kan gå fremtiden i møde med et solidt økonomisk fundament og en fornuftig plan. Det er blandt andet derfor, at regeringen vil give landbruget mulighed for at satse mere på nye energikilder og bæredygtighed i fremtiden, siger Mette Gjerskov som mener, at Danmark skal være helt i front i bestræbelserne på at gøre landbruget grønnere, styrke eksporten og skabe jobs.