Lyt til artiklen:

Arbejdsgruppe skal undersøge alvorlige ulykker i landbruget

00:00
Hastighed: ???x
02:02

En ekspertgruppe nedsat af beskæftigelsesministeriet skal de kommende år gå i dybden med årsager bag alvorlige arbejdsulykker, det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Ekspertgruppen skal hvert år foretage analyser af 15-25 arbejdsulykker inden for årets emne. Gennem analyser og data skal gruppen få et præcist billede af ulykkesomstændighederne og en større viden om de bagvedliggende faktorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2024 lægger ekspertgruppen fra land med et særligt fokus på ulykker ved arbejde med maskiner i landbruget. En ulykkestype, der for nyligt kostede en 17-årig livet.

Strakspåbud til landmand efter 17-årig døde i en arbejdsulykke med strømaskine

Se også:

Strakspåbud til landmand efter 17-årig døde i en arbejdsulykke med strømaskine

- Vi ser alt for mange alvorlige arbejdsulykker hvert år. Det skal vi gøre mere ved. Ingen skal risikere ikke at komme hjem til sine kære, når arbejdsdagen er slut. Arbejdsgiverne har ansvaret for et trygt og sikkert arbejdsmiljø, men vi har politisk et ansvar for at levere rammerne og ny viden til at forebygge, at ulykkerne opstår, siger beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen.

I 2022 skete der flere arbejdsrelaterede dødsulykker end i de foregående 14 år. Og antallet af arbejdsulykker har været opadgående i de seneste mange år. Først og fremmest er det en menneskelig tragedie, når ansatte kommer skade på arbejdet og i værste fald dør.

Men derudover viser en analyse fra Beskæftigelsesministeriet også, at de samlede samfundsøkonomiske omkostninger ved arbejdsulykker hvert år løber op i godt 28,4 milliarder kroner. Det svarer til et arbejdsudbud på cirka 26.000 fuldtidspersoner.

Ekspertgruppens arbejde skal hvert år minde i ud en rapport med anbefalinger til, hvad der kan gøres for at forebygge de konkrete ulykker.

Mand kommet til skade i kartoffeloptager

Se også:

Mand kommet til skade i kartoffeloptager