Lyt til artiklen:

Landbrugsstyrelsen udbyder vådområder og landbrugsjord til salg

00:00
Hastighed: ???x
02:00

Landbrugsstyrelsen udbyder nu en række arealer til salg, det skriver styrelsen på sin hjemmeside

Ved Fuglkær Å er der to arealer i udbud - syv hektar projektjord og 1,5 hektar ordinær landbrugsjord i omdrift.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Projektarealet indgår i et lavbundsprojekt på cirka 24 hektar gennemført af Herning kommune, beliggende nord for byen Ørnhøj. Projektet har til formål at reducere udledningen af drivhusgasser med i cirka 470. ton CO2-ækvivalenter pr. år, samt reducere kvælstofudledningen med cirka 2.600 kilo N pr år ved ændret arealanvendelse, infiltration og oversvømmelse. Projektet giver forbedret vand- og vandløbskvalitet samt bedre forhold for ørred og lampret med flere, skriver styrelsen.

Ved Jordbro Å ved Daubjerg er der seks arealer på i alt 39 hektar.

Arealerne indgår i et vådområdeprojekt på cirka 64 hektar gennemført af Viborg kommune, beliggende mellem Daugbjerg og Sjørup. Der udbydes i alt 36 hektar projektjord, hvor en del af arealerne henligger i permanent græs, mens en større del ligger hen i en mere natur lignende tilstand.

En del arealer er registreret som beskyttet efter naturbeskyttelsesloven §3 som henholdsvis eng og mose. Ud over projektarealerne udbydes cirka 3 hektar græsjord, som ligger i tilknytning til projektet, hvoraf en del er beskyttet eng efter naturbeskyttelsesloven §3.

Projektets formål er at reducere den årlige udledning af kvælstof til Hjarbæk Fjord med 4,1 ton N pr år. Med gennemførelse af projektet er vandløbene Præstegårdsbækken og Jordbro Å blevet ført tilbage til et terrænnært slynget og mere naturligt forløb.