Lyt til artiklen:

Landbrugsstyrelsen udbyder vådområder og landbrugsarealer

00:00
Hastighed: ???x
00:50

Landbrugsstyrelsen udbyder arealer fire forskellige steder i Jylland. De udbudte arealer indgår helt eller delvis i nogle vådområdeprojekter. Arealerne udenfor vådområdeprojekterne er landbrugsarealer.

Det skriver styrelsen på sin hjemmeside. Det drejer sig om følgende fire områder:

Artiklen fortsætter efter annoncen

  • Cirka 45 hektar ved Fløjstrup og Keglekær Bæk, beliggende nordvest og sydøst for Grejs by. Af de udbudte arealer indgår cirka 38 hektar i et kvælstofprojekt. Derudover udbydes cirka syv hektar, som er almindelige omdriftsarealer.
  • Cirka 64 hektar, som er beliggende mellem Gedsted og Ulbjerg. Ud af de udbudte arealer indgår omkring 47 hektar i et kvælstofprojekt gennemført af Viborg Kommune. Derudover udbydes cirka 17 hektar, som ikke indgår i vådområdeprojekt, men som er eng og natur.
  • 20 hektar beliggende i Lundergaard Mose, syd for Hune og vest for Pandrup. Arealerne indgår i et lavbundsprojekt. Et par mindre områder af de udbudte arealer ligger udenfor projektet og er rene naturarealer.
  • 48 hektar, som er beliggende ud til Nørreå. Ud af de udbudte arealer indgår cirka 45 hektar i et vådområdeprojekt gennemført af Viborg Kommune. Derudover udbydes cirka 3 hektar eng, som ligger udenfor projektet.

For alle fire områder gælder, at enkelte arealer er registreret som beskyttet efter naturbeskyttelsesloven §3 som henholdsvis eng, mose eller sø. De fleste arealer henligger i græs, mens enkelte område ligger hen i mere naturlignende tilstande.

Man kan læse mere om områderne på Landbrugsstyrelsens hjemmeside