Lyt til artiklen:

Landbrugsstyrelsen sælger 26 hektar

00:00
Hastighed: ???x
02:17

26 hektar fordelt på fire arealer beliggende nordvest for Tønder, nord for Silkeborg, sydøst for Hedensted og nordøst for Haderslev kan man nu blive den lykkelige ejer af. Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Landbrugsstyrelsen har nemlig udbudt de fire arealer til salg, og det drejer sig om:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kogsbøl Øst

Arealerne indgår i et lavbundsprojekt gennemført af Tønder Kommune og er beliggende ved Nørre Sejerslev, nordvest for Tønder ved Kogsbøl Mose. Det drejer sig om i alt cirka 13 hektar. Arealerne henligger i græs, mens enkelte områder ligger hen i mere naturlignende tilstand. Der har været søgt om grundbetaling til det meste af området. Et mindre område af arealerne er registreret som beskyttet sø jf. naturbeskyttelsesloven.

Lemming Å

Det drejer sig om cirka fire hektar, som er beliggende ved Lemming, nord for Silkeborg. Arealet henligger i græs eller i mere naturlignende tilstand. Der har været søgt om grundbetaling til cirka halvdelen af arealet i 2023. Hele arealet er registreret som beskyttet efter naturbeskyttelsesloven §3 som mose.

Smedebækken

Det drejer sig om cirka en hektar permanent græs, som er beliggende ved Bråskov sydøst for Hedensted. Arealet har været anmeldt som permanent græs i de seneste mange år. Arealet er registreret som beskyttet eng jævnfør naturbeskyttelsesloven. Arealet (ejendommen) er noteret som en samlet ejendom og dermed uden landbrugspligt.

Ørby Grøft

Det drejer sig om cirka 8,6 hektar, som er beliggende ved Ørby, nordøst for Haderslev. Arealet har i nogle år været anmeldt som permanent græs på cirka 6,5 hektar, mens der i 2023 har været anmeldt med vinterraps. Der er registreret cirka to hektar som beskyttet mose jævnfør naturbeskyttelsesloven og cirka 0,3 hektar fredskov.

Mere om arealerne kan ses på styrelsens hjemmeside