Lyt til artiklen:

Ny selvkørende sprøjte fra John Deere

00:00
Hastighed: ???x
02:54

300M kalder John Deere den nye serie af sprøjter, der levres i to modeller og som produceres i Italien.

John Deere 332M kommer med en tank på 3.200 liter, mens den større model, John Deere 340M, har en tank på netto 4.000 liter og maksimal 4.300 liter

Artiklen fortsætter efter annoncen

- John Deere 340M leveres med en bom i rustfrit stål på 24 og 28 meter. Samme bom kan monteres på John Deere 340M, og her kan kunderne også vælge en trefoldet bom med en arbejdsbredde på op til 36 meter. Begge bomme kan leveres med afblænding på dyseniveau og med dyseholdere med plads til fire dyser. Bommene på 24 og 28 meter kan desuden leveres med luftassistance, der minimerer afdrift og trækker sprøjtevæsken ned i afgrøden, siger Giampiero Zironi, fra den italienske sprøjtefabrik.

rich-media-2
Kabinen på de nye selvkørende sprøjter er med den nyeste teknologi i både betjening og filtrering. Foto: John Deere

Tre sporvidder

Begge modeller er med firehjulsstyring og kan levres med tre forskellige justerbare sporvidder på 150-180, 180-225 centimeter eller 225-300 centimeter. Som standard indstilles sporvidden mekanisk og som ekstraudstyr kan sprøjterne leveres med hydraulisk variabel sporvidde.

John Deere 332M kører med en firecylindret John Deere motor på 175 hestekræfter, mens der på den store model ligger en sekscylindret John Deere motor imellem førerkabinen og sprøjtetanken.

- Sprøjterne er med hydraulisk affjedring, og den mindste model har en venderadius på 1,9 meter, mens model 340M skal bruger for 2,1 meter i radius for at vende.

John Deere kørehåndtag

De to sprøjter er monteret med den nyeste kabine fra John Deere, og i kabinen kontrolleres maskine med et kørehåndtag, som vi kender det fra John Deere traktorer og mejetærskere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sprøjterne er monteret med samme type centrifugalpumpe som John Deere anvender på trailersprøjten R700i. Læssekapacitet er på op til 600 liter/minut, og ved tre bar er ydelsen på 750 liter/minut, når der sprøjtes.

Med StarFire antenne og JDLink samt mulighed for aflukning på dyseniveau, er de nye sprøjter en del af John Deeres Precision AG teknologi.

Sprøjterne går i produktion i januar 2024, og sælges i første omgang udelukkende i Holland, UK, Spanien og Frankrig. Hvis lanceringen løber efter planen, kan sprøjtene købes her i landet fra 2025.