Lyt til artiklen:

Danfoils nye topmodel kan dække 130 hektar på én tank

00:00
Hastighed: ???x
03:38

Danfoil er klar med en helt ny topmodel i form af Consorde 4, det skriver producenten i en pressemeddelelse. Det nye design tilbyder helt nye features og en mere komfort, og Concorde 4 leveres eksklusivt med den nyudviklede SG4 Silverglider bom.

Concorde 4 har en 4.000 liter tank, og dermed en kapacitet på 130 hektar i én fyldning. En tilsvarende konventionel sprøjte skal ifølge producenten rumme cirka 20.000 liter vand for at have samme kapacitet, og dermed gør det Concorde 4 til den måske største enkelt akslede sprøjte på markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Concorde 4 er fuldt afskærmet hvilket ikke blot gør den pæn at se på, men også let at rengøre og vedligeholde. Ventiler og elektronik er afskærmet uden at gå på kompromis med servicevenligheden.

rich-media-2
Arbejdsområdet er oplyst for optimalt arbejde om aftenen, når vinden har lagt sig. Foto: Danfoil.

Under sprøjtens venstre sideskjold findes påfyldningsudstyret og de daglige vedligeholdelsespunkter, og hele arbejdsområdet er desuden oplyst. Præparatflyderen har elektronisk trinløs højdejustering, der sikrer optimal ergonomisk placering for chaufføren.

Alle sprøjtens funktioner kan styres direkte fra skærmen placeret lige over præparatflyderen. Opbevaring af værnemidler findes på indersiden af lågen, samt i det store rum på sprøjtens højre side.

Sprøjten anvender LS-hydraulik hvilket gør af- og påkobling hurtig og enkel. Hydraulikslangerne føres fra sprøjten og over til traktoren gennem den specialdesignede slangeholder. Når sprøjten er sat af kan alle hydraulikslanger placeres på slangeholderen enkelt og simpelt således at hydraulikkoblingerne er beskyttet. Samtlige hydraulikslanger er ydermere markeret med deres funktion så brugeren aldrig er i tvivl.

rich-media-3
LS-hydraulik skal gøre af- og påkobling problemfrit. Foto: Danfoil.

Platformens størrelse forrest på sprøjten giver ifølge Danfoil et godt og komfortabelt overblik ved inspektion af hovedtanken. Væskepumpen er placeret under platformen, med let adgang til oliepåfyldning og skift af membraner. Således at servicering af sprøjten kan foretages hurtigt og enkelt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Concorde 4 er udstyret med Danfoils meget anerkendte DSC-styresystem med automatiske vaskeprogrammer, enkel betjening og andre smarte features.

Den 400 liter store rentvandstank er placeret forrest på sprøjten for at sikre en god vægtoverførsel til traktoren, selv når hovedtanken er tom. Vandet i rentvandstanken er opvarmet til 50 grader, hvilket sikrer effektiv rengøring af sprøjten.

rich-media-5
Platform og rentvandstank er placeret forrest. Foto: Danfoil.

Chassiset er bygget med et ønske om komfort, og er derfor både affjedret i trækket og på bagakslen. Bagakslen er udstyret luftaffjedring med tilhørende støddæmpning yderligere er den udrustet med kraftige luft/hydrauliske bremser og forberedt til fremtidens, to-kreds bremsesystem.

Den forbedrede affjedring af chassiet, minimerer ligeledes antallet af rystelser i sprøjten, som ellers ville overføres til bommen. Den nye Concorde 4 er udstyret med en styrende bagaksel, hvilket minimerer bombevægelser og gør at den i forvejen roste Silverglider-bom vil køre stabilt i marken.

Concorde 4 udmærker sig desuden med en stor frihøjde, som skyldes den store dækmontering med hjul på cirka 210 centimeter. De store hjul sikrer ligeledes en stor trædeflade og gør, at den i forvejen meget lette sprøjte altid kan komme i marken uden bekymring for at sidde fast.