Lyt til artiklen:

Unia med fem års fabriksgaranti

00:00
Hastighed: ???x
02:33

Den guldlakerede plov er en femfuret Unia Ibis Vario med hydraulisk landhjul. Landhjulet har faktisk et dansk islæt, idet det er den danske importør Jens Lübeck Agro, der har været med til at udvikle og designe landhjulet.

- Danske landmænd er nogle af de førende i Europa, og derfor bad fabrikken os om at komme med et udkast til, hvordan den hydrauliske indstilling af landhjulet skulle designes, siger Morten Lübeck, Lübeck Agro, og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi valgte en løsning, hvor landhjulet har et mekanisk dybdestop, der indstilles med spindler. Den hydrauliske indstilling anvendes til at minimere pløjedybden. Det sker typisk, når det sidste træk i forageren pløjes, og man ønsker at slutte af med en tynd fure, der er til at jævne. Det hydrauliske landhjul kan også anvendes som isætningshjul, så skærene går i jorden på en lige linje.

Fem års garanti

Familien Lübeck har arbejdet med den polske fabrik i flere årtier, og løseligt talt sammen kommer Morten Lübeck frem til, at der er solgt mere 1.200 Unia tallerkenharver her i landet.

- Vi kender derfor kvaliteten, og med fem års fabriksgaranti slår Unia for alvor fast, at en polsk virksomhed også kan producere kvalitetsmaskiner, der holder. Garantien indikerer også en ny fremtid for Unia, der netop er blevet solgt til en af Polens største kemivirksomheder. De nye ejere har store planer med Unia, og planlægger massive investeringer i produktionen, siger Morten Lübeck.

Nye sprøjte på vej

Unia tilbyder allerede et bredt program i sprøjter med tanke på 5.000 liter og bomme på op til 30 meter.

- 30 meter er en fin bredde, men i Danmark går tendensen mod sprøjter med større volumen, og det imødekommer Unia næste år, når de kommer med en ny model der rummer 8.000 liter og kan monteres med en 36 meter bred bom. Sammen med TeeJet tilbyder vi allerede Unia Dynajet hvor elektrisk pulsering kan variere dråbestørrelsen fra fin og til grov uden at skulle ændre på rykket eller skifte dyser, siger Morten Lübeck.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Unia DynaJet klarer også sektionskontrollen og holder tilmed en ensartet dosering på tværs af bommen, når der køres i kurver med sprøjten.

rich-media-3
Unia og den danske importør, Lübeck Agro, tilbyder sprøjter med tanke på 5.000 liter og sprøjtebomme på op til 30 meter. Fra næste år kommer der sprøjter på 8.000 liter og 36 meter bom. Foto: Helge Plougmann Nielsen.