Lyt til artiklen:

Efter nyt krav fra Arbejdstilsynet tilbyder landboforening teleskoplæsser-kursus

00:00
Hastighed: ???x
01:28

Mange steder i landbruget har teleskoplæsseren erstattet minilæsseren eller traktoren med frontlæsser. Indtil nu har det været tilladt at bruge teleskoplæsseren uden uddannelse, men Arbejdstilsynet har skærpet kravene og kræver nu, at man i visse tilfælde skal have gennemført og bestået en teleskoplæsseruddannelse.

Derfor er Djursland Landboforening og Tradium Ring Djursland gået sammen om at tilbyde det lovpligtige kursus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis du bruger maskinen til at løfte byrder på pallegaffel, personløft i mandskabskurv eller kranarbejde (op til otte tm), er der krav om, at førere af teleskoplæssere skal have gennemført og bestået en teleskoplæsseruddannelse, skriver Djursland Landboforening i en pressemeddelelse.

Fremtidens maskinførere uddannes på simulator

Se også:

Fremtidens maskinførere uddannes på simulator

De oplyser, at hvis man udelukkende anvender maskinen til arbejde med andre redskaber end pallegaffel og kranudstyr, eksempelvis halmspyd, så er der intet krav om certifikat.

- Arbejdstilsynet slår hårdt ned på arbejdsgivere, som ikke har førercertifikater på plads, så ud over at det er sund fornuft at have styr på sikkerheden, er det også økonomisk en god investering at overholde uddannelseskravet.

Kurset er en kombination af selvstudie og praktisk undervisning.