Lyt til artiklen:

Arla vil udforske alternativ ernæring

00:00
Hastighed: ???x
02:44

Novozymes og Arla Foods Ingredients har indgået et samarbejde om at udvikle avancerede proteiningredienser ved hjælp af præcisionsfermentering.

Biotekvirksomheden Novozymes er verdensførende inden for præcisionsfermentering - en teknik, der finjusterer mikroorganismers molekylære output, hvilket giver større kontrol over fermenteringsprocessen og muliggør skræddersyede proteinsammensætninger, skriver Arla Foods Ingredient i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden er specialiseret i fremstilling af enzymer gennem præcisionsfermentering og har siden 2019 haft fokus på at finde nye proteinløsninger til sundhed og ernæring.

I det samfinansierede partnerskab med Arla Foods Ingredients, der er førende inden for ernæring, vil Novozymes bidrage med sin ekspertise i fremstilling af mikrobielle stammer med henblik på at masseproducere proteiner ved hjælp af præcisionsfermentering.

Arla Foods Ingredients vil bidrage med sin ekspertise inden for fødevareingredienser, særligt separationsprocesser og tørreteknologi, og med sin viden om det lovgivningsmæssige landskab.

Medicinsk ernæring

Indledningsvis vil man fokusere på at finde en løsning til sygdomsspecifik medicinsk ernæring - en kategori, som protein er en væsentlig komponent i - og senere løsninger til andre segmenter.

Group Vice President for Arla Foods Ingredients Henrik Andersen udtaler:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med dette partnerskab samles to markedsledere inden for deres respektive områder. Samarbejdet med Novozymes passer perfekt til vores ambition om at udforske alternative ernæringsplatforme og supplere vores serie af mejeri- og valleprodukter. Ved at udnytte vores samlede ekspertise, produktionsevner og markedsindsigt kan vi øge det tempo, hvormed vi lancerer innovative proteinprodukter på markedet.

- Præcisionsfermentering gør næsten alt muligt i forhold til proteinsammensætning og -struktur, og dette er en fantastisk mulighed for at udnytte fermenteringens fulde potentiale. I vores bestræbelser på at udvikle nye skræddersyede produkter er Arla Foods Ingredients den optimale samarbejdspartner for os. Virksomheden har allerede en stærk position inden for medicinsk ernæring og har en stor indsigt i markedets behov samt specifik produktionskapacitet, der supplerer vores egne. Et samarbejde som dette understreger de enorme fremskridt, vi har gjort siden vores beslutning om at gå ind på sundheds- og ernæringsområde, siger General Manager for Novozymes Advanced Protein Solutions Valerio Nannini.