Lyt til artiklen:

Amerikanske politikere vil stoppe delstaters velfærdslove

00:00
Hastighed: ???x
01:34

For nyligt blev Californien den seneste i en række amerikanske delstater til at indføre velfærdskrav til kød, der skal sælges i delstaterne.

Det skete efter, at USAs højesteret med stemmerne 5-4 afgjorde, at loven ikke var i strid med forfatningen, idet loven faktisk allerede blev vedtaget i 2018. Herefter lagde National Pork Producers Council (NPPC) og American Farm Bureau Federation sag an.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Organisationerne mente, at den Californiske lov er i strid med national lovgivning, der giver Kongressen magt til at regulere handlen mellem delstater.

Californisk lov sætter krav til dyrevelfærd for alt grisekød

Se også:

Californisk lov sætter krav til dyrevelfærd for alt grisekød

Den sag er trods højesteretsdommen ikke ovre, idet en række senatorer har fremsat EATS-lovforslaget. Navnet står for "Exposing Agricultural Trade Suppression" og har til formål at forbyde de enkelte delstater at stille krav til dyrevelfærden for kød, der skal handles i delstaterne. Det skriver flere medier og NGO´er

Politikerne bag forslaget mener blandt andet, at lavindkomstfamilier vil blive ramt af den slags love, ligesom de også vil gøre det sværere for landmænd at drive forretning, når de ikke selv kan bestemme hvordan.

Kritikere mener, at lovforslaget vil gøre det svært, hvis ikke umuligt, at indføre bedre dyrevelfærdslove på delstatsniveau.