I flere år har bedrifter rundt i landet ventet på at få landdistriktsmidlerne udbetalt. Nu ser det endelig ud til, at pengene bliver udbetalt. På et samråd i dag lovede Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, at pengene kommer til udbetaling senest 30. juni i år.

- Ministeren har givet tydeligt udtryk for, at nu sker der noget, så det vælger jeg at tro på. Det er ikke ministerens skyld, at der er gået så lang tid. Vi taler jo ikke nye sager, men om sager der går helt tilbage til 2013 og 2014. Det er godt, at man nu endelig får ryddet op i disse sager, det er jo ikke i orden at landmændene skal vente i årevis på midlerne, hvis deres projekter er godkendt og de har fået lovning på medfinansiering, siger Pia Adelsteen (DF).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hele rød blok i miljø- og fødevareudvalget stod bag indkaldelsen til samrådet.

Styrelsen har udflytningen til Sønderjylland skylden for den lange sagsbehandling.

Cirka 340 arbejdspladser blev med Landbrugsstyrelsen flyttet til Sønderjylland, og heraf flyttede 30 eksisterende ansatte med og var med til at bygge styrelsen op i det sønderjyske.

En taskforce er blevet nedsat til at komme bunkerne til livs i Landbrugsstyrelsen, og ministeren forventer, at de åbne sager bliver færdigbehandlet før 30. juni i år.