Det bliver fejret i stor stil, at den tyske vognproducent Krampe fylder 100 år. Krampe har præsenteret seks nyheder samt tre særlige jubilæumsvogne i forbindelse med den runde fødselsdag.

Virksomheden Krampe begyndte i 1918 at arbejde med elektrificering af de omkringliggende gårde. Herefter udviklede Krampe sig i løbet af årene til en forhandler, der solgte traktorer og redskaber. I 1984 producerede Krampe sin første vogn, og i 1989 valgte Krampe kun at fokusere på at være vognproducent og har været det lige siden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2008 flyttede Krampe til en tidligere militærbase, der ligger lige uden for den tyske by Coesfeld. I dag arbejder der 120 medarbejdere på fabrikken, hvor der bliver fremstillet 800 vogne om året og omsat for cirka 30 millioner euro. Krampe har siden sidste år haft en fremgang på 8 procent.

Fjerde generation, Robin Krampe, blev i november 2017 en del af fabrikken og er stille og roligt ved at overtage titlen som direktør efter sin far, August Krampe.

- Det er fantastisk at være en del af Krampe. Da jeg voksede op var fabrikken bygget til vores hjem, så vi vågnede op til fabrikslyde om morgenen. Jeg har jo altid været en del af fabrikken, familien og Krampe- teamet, så det er meget naturligt for mig, at jeg nu skal til at tage over efter min far, fortæller Robin Krampe, og fortsætter:

- Det er et fantastisk team, der arbejder hos Krampe. Vores medarbejdere har en positiv energi og høj motivation, så det er virkelig skønt at være en del af.

Særlige jubilæumsvogne

Både Robin og August Krampe står i spidsen for jubilæet, som bliver afholdt over flere gange. Først blev jubilæet fejret med præsentation af nyheder for pressen, herefter vil der være fest for medarbejderne og sidst men ikke mindst en jubilæumsfest for Krampes forhandlere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forbindelse med jubilæet vil der kun blive produceret i alt 100 af de særlige jubilæumsvogne. Der produceres nemlig 25 Big Body 540, 25 Big Body 750 og 50 Halfpipe 20. Vognene er alle nummereret, lakeret i mat sort, underskrevet af Robin og August Krampe samt har en masse ekstra udstyr, som ikke koster ekstra.

- Vi er især stolte af vore limited edition vogne, men vi håber også på, at vores nyheder bliver et hit ? både i landbrugsbranchen og indenfor byggesektoren, som i løbet af de seneste år også er blevet et vigtigt marked for os, siger Robin Krampe, og tilføjer:

- Det er fantastisk at kunne fejre 100 års jubilæum for Krampe. Vi har brugt omkring 8-10 måneder på nyhederne og at forberede selve jubilæet. Der har været mange idéer, og nu kan vi endelig se resultatet af det hele.