Lyt til artiklen:

EU-typegodkendelse til Krampe vogne

00:00
Hastighed: ???x
01:26

Efter to års omfattende forberedelser, adskillige feltforsøg og færdiggørelse af mange specifikationsark modtog Krampe-udviklerne endelig godkendelse fra den tyske motortransportmyndighed.

Dette betyder at alle Krampe's to-akslede vogne fra nu af, og fra Januar 2021 også de tre-akslede, vil være EU-typegodkendte.
De eneste undtagelser er visse specialopbyggede vogne, der er godkendt i mere end 40 km / t. Disse vil kræve en ekstra godkendelse af nationale MOT'er for at modtage en national godkendelse, skriver Krampe i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dette betyder, at købere af en Krampe tipvogn bliver frigjort fra dyre og tidskrævende nationale godkendelsesprocedurer i fremtiden. For eksempel kræver danske myndigheder en bremsetest for hver trailer.

Derudover var forskellige forbedringer af strukturelle detaljer også involveret i EU-typegodkendelsesprocessen:

En ny og variabel bagerste underkøringssikring kan tilpasses til individuel hjulstørrelse og kundekrav og er let at udskifte, hvis den er beskadiget.

En anden forbedring henviser til BPW-akslerne. Her blev bremsecylindrene flyttet til en højere position for bedre beskyttelse mod mudder og skader. Det er også muligt at montere et kombineret pneumatisk-hydraulisk bremsesystem.