Siden midten af 2010 har 62 danske elever i den grønne sektor modtaget i alt knap 2,5 millioner kroner i sager ført af 3F, skriver fagbladet 3F.

Ofte er det elever i landbruget, der får for lidt i løn, men også dyrepasser- og anlægsgartnerelever har oplevet problemer med lønnen. Af de 62 sager, blev 28 ført for landbrugselever.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fagbladet 3F's opgørelse viser, at antallet af sager med danske elever har været stabilt på omkring ni hvert halve år siden midten af 2010. Men at tallet er steget til 17 i første halvdel af 2013.

Formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild siger til Fagbladet 3F, at alle elever skal have løn efter overenskomsten mellem GLS-A og 3F, og at ingen skal snydes.

- Hver af de 10 sager om året er en for mange, hvis der er tale om bevidste fejl og mangler. Når det er sagt, har vi hele tiden ment, at overenskomsten er unødig besværlig og med for mange tillæg. En del landmænd overvejer, om de fortsat kan tage elever, nu hvor også praktikpladsstøtten er halveret og måske forsvinder. En udvikling vi i godt samarbejde med 3F har kæmpet imod, siger Martin Merrild til Fagbladet 3F.

Han siger desuden, at langt de fleste af de landmænd, der har elever, følger reglerne, og at indsatsen for de unge i øvrigt er flot inden for landbruget.