Efter et par uger med ustadigt vejr er høsten nu i fuld gang over det meste af landet. Det har fået John Deere-forhandler Maskincenter Sjælland til at klargøre to fabriksnye John Deere-mejetærskere, som i hele august skal køre demonstrationskørsel på en række bedrifter i det sjællandske land.

- Nu skal vi ud og vise, hvad vi duer til, siger direktør og salgschef hos Maskincenter Sjælland, Hans Erik Karlshøj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De to mejetærskere kommer direkte fra fabrikkerne i USA og Tyskland.

- Kapacitet og kvalitet har alle dage været vigtige parametre for den moderne planteavler, der investerer i mejetærsker. Men med de senere års uforudsigelige og svingende høstvejr er det blevet endnu vigtigere at få overstået høsten i en fart. Med den største af vores to demo-mejetærskere fra John Deere kan vi komme helt op på 65 tons timen, forklarer han.

Den ene, S690i, kan bryste sig af en 13,5-liters motor med 626 hestekræfter. T680i er udstyret med en 9-liters motor med 431 hestekræfter og byder blandt andet på en optimeret Premium-kabine. Den grundlæggende forskel på de to maskiner er rysteprincippet i T-serien kontra rotoren i S-serien.

- Det vil være muligt for enhver, der er interesseret, at komme ud og køre en tur med vores demo-piloter og få en demonstration af den seneste tærske-teknologi fra John Deere, siger Hans Erik Karlshøj.