Fra den 1. juli i år er Nordic Biomass A/S ophørt med at sælge Svalöf Weibulls-stiklinger, hvilket det nordjyske firma ellers har gjort siden 1988.

Ifølge virksomhedens direktør, Johannes Falk, har Nordic Biomass A/S ikke været i stand til at fortsætte samarbejdet med den svenske rettighedsindehaver af de certificerede stiklingesorter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Oprindelig blev de svenske Svalöf Weibull-sorter forhandlet af Agrobränsle. Den aktivitet blev senere overtaget af Lantmännen, som så for nylig solgte rettighederne til det nystiftede selskab Salix Energi Europa. Og vi kunne altså ikke blive enige om at fortsætte samarbejdet med det ny selskab, forklarer Johannes Falk, der tilføjer, at dette ikke får indflydelse på medarbejderstaben i virksomheden.

- Vi har i forvejen nedprioriteret plantningsdelen og i stedet brugt kræfterne på udvikling og salg af maskiner til plantning og høst af energiskov, siger han. Den viden om plantning og pleje af energipil, som Nordic Biomass A/S gennem årene har oparbejdet, er ifølge Johannes Falk videreført til Dan-Ling Growing I/S.

- Jeg regner med, at Dan-Ling Growing sammen med Ny Vraa Bioenergi vil overtage den plads, som vi hidtil har haft på markedet for plantning, siger han.