De kendte grensave LRS 2001 og 2401 har fået en lillebror, LRS 1601.

- Ved udviklingen af LRS 1601 har målet været at udvikle en lydsvag, effektiv grensav med en lav egenvægt, fortæller Ulrik Møller, Green-tec A/S, som viser maskinerne på Agromek.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med en klippebredde på 1,6 meter er egenvægten kun 105 kg, og det er lykkedes at holde lydniveauet på under 65 DB, hvilket gør det muligt at køre med saven uden støjgener.

- LRS 1601 er meget effektiv, og kan klippe grene op til 10 centimeter i diameter. Uanset tykkelsen klippes grenene med et helt rent snit. Normal fremkørselshastighed er cirka fire kilometer i timen, hvilket giver høj kapacitet, siger Ulrik Møller.

LRS 1601 kan monteres på alle Spearhead og Twose armklippere, men kan også bygges på andre fabrikater, eller for eksempel på gravearme, frontlæssere og lignende.

Rabat og hegn

Twiga Flex er en helt ny rabat- og hegnsklipper, der leveres i tre udgaver til enten frontmontering, bagmontering eller til traktorer med vendeudstyr - hvor den monteres i traktorens trepunktsophæng.

- I princippet er maskinerne ens, og det er derfor op til kundens behov, hvor den monteres, fortæller Ulrik Møller, Greentec A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at målet med udviklingen af Twiga Flex helt klart var at optimere chaufførens udsyn til klippehovedet, samt at give fleksibilitet ved klipning under vanskelige forhold.

- Armen kan krøje 140 grader, og i forbindelse med Rotor Flex (krøjefunktion ved hovedet), er det muligt ved bagmontering at føre armen op på siden af traktoren for derved at få det perfekte udsyn til klippehovedet, fremhæver Ulrik Møller.

Han nævner også, at armen kan føres helt tilbage, så der kan klippes bag ved traktoren. Krøjefunktionerne gør det ligeledes muligt at manøvrere behændigt rundt om træer, vejskilte og lignende.

- Ved montering af grensav eller grenklipper er det muligt at klippe rundt om træet - næsten ligegyldigt hvor grenen er placeret, kan den klippes ned!

Alle Flex-modellerne er monteret med Danfos Load Sensing Hydraulikanlæg, der ifølge Ulrik Møller har en enorm kraftreserve, hvor det er nødvendigt, samt et meget lille effektbehov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mekanisk parallelføring af armen er standard.

Twiga Flex leveres med otte forskellige armlængder, fra 4,8 til 9,0 meter. Hele Spearheads tilbehørsprogram af for eksempel grenklippere, save, grøfterensere med mere kan monteres på armen, ligesom Auto Pilot, automatisk højderegulering kan monteres.

Twiga seriens standardmodeller kan nu også leveres med HFR, der betyder hydraulisk fremadgående rækkevidde.

-Denne udstyrsvariant giver chaufføren et bedre udsyn til klippehovedet og dermed en mere afslappet dagligdag, siger Ulrik Møller.