Nummer 73735 er 19 år, har erfaring med drivhuse, mørkt hår til skulderen og mørke øjne. Og så er hun single.

Sådan præsenteres ukrainere på hjemmesiden for firmaet AB Farms. Her kan landmænd søge efter praktikanter og medhjælpere i en database. Det skriver Avisen.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De danske landmænd kan vælge, om de vil have kærestepar, eller om de hellere vil have en single.

- Det værste er, at landmanden har mulighed for at søge en single kvinde og måske har andet i tankerne. Enlige kvinder, der kommer til en gård, kan jo være udsatte for sexchikane, hvis de ikke har netværk heroppe, siger Kirsten Hviid, der har talt med en lang række ukrainere og danske landmænd i forbindelse med sine undersøgelser, til Avisen.dk.

Pigerne betaler

Servicen er gratis for de danske landmænd, mens ukrainerne skal betale op mod 7.000 kroner for at få formidlet jobbet. 

- Når de skal betale 7.000 kroner, er de afhængige af at tjene pengene ind hos den her arbejdsgiver. Hvis de oplever problemer, har de ikke mulighed for at skifte arbejde uden videre. Og arbejdsgiveren ved godt, at de står i en svagere position, siger Kirsten Hviid.

Sletter kærestestatus

Ejer af AB Farms, Arne Bredahl, har tjent penge på firmaet i 20 år. Han afviser, at det skaber problemer for de unge kvinder, at de bliver valgt ud fra, om de har en kæreste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han hævder, at mange landmænd foretrækker piger, der er single, fordi de har mindre hjemve end dem, der er adskilt fra deres mand i Ukraine.

Men han vil nu fjerne oplysninger om, at kvinderne er single.

- Det er kun tiltænkt som et middel til, at både landmand og praktikant kan få succes. Og kan det opfattes anderledes, så det sender uheldige signaler, jamen så sletter vi det da bare, siger han til Avisen.dk.