Driftsfælleskabet Dineshøj og Mølleskovgaard gik mandag i gang med høst af skårlagt engrapgræs - på præcis samme dato, som sidste år.

De to gule New Holland tærskere med pick-up har netop nu travlt i det midtsjællandske mellem Ringsted og Holbæk, hvor driftsfællesskabet Dineshøj og Mølleskovgaard har slået gang i årets høst af engrapgræs.

- Det er faktisk på præcis samme dato vi høster i år, som sidste år, fortæller Anders Larsen, indehaver af Mølleskovgaard, og pilot på den ene New Holland mejetærsker. Han har under mandagshøst arbejde sønnen Magnus Emil med i mejetærskeren, og det er ham der har taget de gode billeder af høst-arbejdet.

rich-media-1
Det er sorten Chester fra DLF der tærskes. Foto: Magnus Emil Larsen.

Seks dage på skår

Græsset blev skårlagt i onsdags, og efter to millimeter vand søndag, blev græsset klar til høst mandag.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi kunne også være gået i gang i går, men vejret for en smule ustadigt, så vi besluttede os at vente til i dag, og det går rigtig godt, fortæller Anders Larsen, som påpeger, at det næsten kun bliver lettere at tærske græsset, når det har fået en smule vand.

- Jeg tror det bliver middeludbytte på arealerne, men det er lidt for tidligt at spå om endnu, fortæller den midtsjællandske planteavler, som først netop er i gang med forageren, da Maskinbladet snakker med høst-holdet.

- Vægten siger 1,8 kg, så jeg skyder marken til at være reddet. Vi var en smule nervøs for tørken, og den har da helt sikkert også haft lidt at sige, men vi var så heldige, at vi fik 30 millimeter vand for en månedstid siden, og det tror jeg har gjort rigtig meget for græsset.

Sorten er Chester og skal leveres til DLF. Driftsfælleskabet har tre forskellige sorter på skår.

rich-media-2
Engrapgræsset blev skårlagt i onsdags. Foto: Magnus Emil Larsen.