Vi har egentlig haft et ok år. Men fint er ikke længere godt nok. Det skal til at gå bedre - det skal til at gå godt.

Der skal mere fokus på fremgang. I stedet for at se på, at vi skal være lige så gode som sidste kvartal, så er det kun godt nok, hvis vi kan forbedre os lidt hele tiden. Der har været alt for meget fokus på at rette op på det, der trækker os ned, og alt for lidt fokus på samtidig at forbedre det, vi er gode til og få optimeret på alle de små ting.

Intet sker med et trylleslag

Vi har derfor haft fat i en dygtig konsulent, der har været igennem alle ejendomme, alle stalde, alle afsnit. Der er snakket med medarbejderne, spurgt ind til det hele, både kritisk og konstruktiv.

En stor del af de forbedringer, vi gerne vil frem til, starter hos os selv. Jeg skal være mere synlig som leder, og bedre til både at stille krav, men også til at forklare hvorfor. Vi må ikke forvente, at der noget som "giver sig selv". Vi skal ikke være så bange for at stille krav om ændringer, men vi skal blive bedre til at følge tingene til dørs, og til at turde forvente mere af vores medarbejdere, og have tillid til, at de vil vokse med opgaverne.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind