Det er de seneste 25 år gået den forkerte vej med kodødeligheden, som er fordoblet i perioden - blandt andet på grund af klovproblemer.

Hvert år dør eller aflives 5,5 procent af de danske malkekøer, hvilket i sig selv er alt for mange, men statistikken viser også, at hele 14 procent - cirka hver syvende danske malkeko - afslutter karrieren uden at blive til kød.

Det er ikke bare madspild. Det er også et problem for branchens image, at alt for mange køer ender med at være i en tilstand, hvor de ikke en gang er egnet til at komme på slagteriet. Og en væsentlig årsag er desværre klov- og benproblemer.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.