Firmaet Mzuri holder i morgen, onsdag, en demonstration med fremvisning af en Mzuri Pro-till i både maskinhus og i brug i marken.

Arrangementet indledes klokken 10.30, hvor maskinen gennemgås i maskinhuset, og klokken 11.30 fortsættes der med demonstration i marken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er firmaet Mzuri Ltd, der står bag arrangementet og også har medarbejdere til stede på dagen. Derfor foregår arrangementet på engelsk, men der er hjælp til oversættelse hele dagen.

Demonstrationen foregår på Tandsgaard på Tandsgårdvej 7, Tandslet, Sydals.

Her har man til forårssæsonen 2013 besluttet at tage en ny såteknik i brug og vil stribeså (strip-till) alle afgrøder. Det vil sige, at planterne etableres i en række hvor såmaskinen bearbejder jorden med en smal grubbetand, før kernerne sås af det efterfølgende såagregat.

 

Baggrunden for den nye såmetode er en studietur i England for at lære mere om "Strip-till"-teknikken og se maskiner, der er egnet til de engelske forhold.

 

Strip-till-teknikken betyder, at jorden bearbejdes, hvor planten skal gro. Det giver flere fordele, blandt andet:

 

•Mindsket energibehov

•Mindsket dieselforbrug

•Mindsket tidsforbrug ved hele etableringsprocessen

•Mindre svampetryk og forhåbentlig mindsket kemibehov

•Placering af gødning der hvor planten skal bruge den

 

På Tandsgaard regner man med, at overgangen til Strip-till vil give en væsentlig reduktion i dieselforbruget fra 35 liter pr. hektar til mellem 15 og 18 liter pr. hektar.

Se også www.tandsgaard.dk