Lyt til artiklen:

Britisk supermarkedskæde investerer 50 millioner kroner i mælkeproducenter

00:00
Hastighed: ???x
01:32

Abonnementsartikel

Britiske Sainsbury´s vil betale deres mælkeleverandører mere pr liter, for at hjælpe med udgifterne til den grønne omstilling.

50 millioner kroner om året - 6 millioner pund - det er hvad den britiske supermarkedskæde Sainsbury´s vil investere i de mælkeproducenter, der leverer til kæden. Det skriver Sainsbury´s i en pressemeddelelse

Nye tal viser nemlig, at faktorer såsom sigende omkostninger fik frem procent af de britiske mælkeproducenter til at forlade branchen i 2022, og hver tiende regner med at have forladt sektoren i 2025. Derfor har Sainsbury´s tidligere investeret 66 millioner pund i landbrug, ligesom kæden senest har investeret 8,9 millioner pund i de landmænd, der udgør Sainsbury´s Dairy Development Group, SDDG.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sainsburys har valgt at 37,5 millioner kroner af de godt 50 millioner skal gå til at betale én pence - 8,7 øre mere pr liter mælk til leverandørerne. Og med en gennemsnitlig produktion på 2,7 millioner liter pr leverandør, kan den gennemsnitlige leverandør til Sainsbury´s altså se frem til i omegnen af 235.000 kroner ekstra om året.

Dermed håber Sainsbury´s at kunne støtte de britiske mælkeproducenter, som står foran store investeringer for at leve op til kommende klimakrav og andre krav til opgraderinger på deres bedrifter.