Som slagtekalveproducent er man interesseret i at modtage sunde og robuste kalve fra sine kalveleverandører for at sikre en rentabel og effektiv produktion. Hos slagtekalveproducenterne er der imidlertid ofte en oplevelse af, at der er forskel på, hvordan kalve fra forskellige kalveleverandører klarer sig i produktionen både med hensyn til sygdomsforekomst og produktivitet.

På baggrund af det er der i perioden fra 2010 til 2013 indsamlet data på 3.291 tyrekalve slagtet under konceptet Dansk Kalv. Kalvene er fulgt med registreringer fra fødsel til slagtning for at undersøge, om der er forskel på nettotilvækst, slagteresultater, leverbylder og øvrige slagtefund, alt efter hvilken kalveleverandør kalven oprindeligt kommer fra. Kalvene kommer fra 66 forskellige kalveleverandører og er leveret til slagtning fra 18 kalveproducenter.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.