Lyt til artiklen:

Resultater om metanreduktion med Stof X præsenteres på Fodringsdag

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Når der i slutningen af august afholdes fodringsdag, kan man som deltager se frem til at høre om de fremskridt, der er gjort med "Stof X", der har en hæmmende effekt på metanproduktion hos kvæg.

Det skriver Seges Innovation på sin hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden stoffet blev fundet, har forskere arbejdet med at finde løsninger, der kan bruges i praksis.

- Vi har gennem det sidste halve år arbejdet med afprøvning af Stof X i fuldfoderrationer til seks køer, og resultaterne ser virkelig spændende ud, fortæller professor Mette Olaf Nielsen, Aarhus Universitet, der står i spidsen for forskningen.

I tidligere forsøg har køer fået tildelt Stof X to gange dagligt direkte ind i vommen. Her så man en negativ effekt på mælkeydelse og foderoptagelse.

Håbet i de nyeste forsøg har været at undgå den negative påvirkning ved at tildele stoffet i fuldfoderet, så påvirkningen på vomomsætning blev fordelt mere jævnt over hele døgnet.

- Vi er blevet langt klogere både i forhold til foderoptagelse, mælkeydelse, metanreduktion og virkningsmekanisme, men mere vil jeg ikke afsløre før Fodringsdagen, lyder det fra Mette Olaf Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fodringsdag 2022 foregår 30. august i MCH Herning Kongrescenter. Dagen arrangeres af Seges Innovation i samarbejde med Aarhus Universitet og Københavns Universitet og er for kvægbrugskonsulenter, foderstofbranchen, dyrlæger, landbrugsskolelærere, studerende og mælkeproducenter med særlig interesse i fodring.