Lyt til artiklen:

Krampe klar med sin første afskubbervogn

00:00
Hastighed: ???x
02:58

Krampe RamBody 750 er navnet på Krampes helt nyudviklede afskubbervogn, der efter to års udviklings- og testarbejde nu frigives til salg. Den første model er en 2-akslet vogn med 41 m³ vognkasse.

Den nye Krampe RamBody følger Krampes filosofi om "quality on wheels" med lang levetid og høj kørekomfort takket være suveræne undervogne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afskubbervognen fås med parabolske fjedre, luft-affjedring eller hydraulisk undervogn. Den kører på kraftige BPW-aksler med lastafhængige bremser og tilbydes med 2 faste aksler eller med drejbar bagaksel, skriver Krampe i en pressemeddelelse.

Selve vognkassen er bygget med smalle, let skråtstillede vognstolper, som sikrer en ekstrem stabilitet i siderne, men det er også en konstruktion, som resulterer i en rummelig vognkasse. For at undgå, at der ligger restmaterialer i vognkassen efter aflæsning, er den designet, så den kan tømmes fuldstændigt ved blandt andet at have skrå kanter, afskrabere og en afskubberplade, som kan køre helt ud til enden af vognkassen.

I alt fem kraftige, dobbeltvirkende hydrauliske stempler arbejder sammen om at tømme vognen, hvilket sikrer, at selv en overlæsset vogn kan tømmes sikkert og hurtigt. Vognens centrale komponent er en kraftig afskubberplade, der bevæges af 5 stempler, der sidder godt beskyttet i en slank tunnel.

Afskubberpladen udgøres af en robust gitterplade. Den er dækket af en stor plexiglasrude, hvilket giver et optimalt udsyn i lastrummet. De øverste 40 centimeter kan foldes ned som standard.

Fokus på arbejdsmiljø

Som altid har Krampe fokus på køresikkerheden. Ekstremt kraftige LED-arbejdslamper belyser køretøjets omgivelser og skaber et sikkert arbejdsmiljø selv i totalt mørke, og vognen har tydelige sidemarkeringslys.

Artiklen fortsætter efter annoncen

EU-typegodkendelse har været standard for alle Krampe-vogne siden 2020, så den nye vogn lever allerede op til kommende krav i Danmark og resten af EU.

Krampes vognprogram er bredt, men det er første gang Krampe bevæger sig ind på markedet for afskubbervogne. At det sker nu, skyldes ifølge den skandinaviske salgschef Kenneth Brønner ganske enkelt, at kunder og forhandlere har efterpurgt en robust afskubbervogn med høj kørekomfort. Men Krampe har ikke villet gå ind på markedet, før man kunne tilføre noget ekstra til segmentet.

De har både villet optimere selve konceptet omkring en afskubbervogn og samtidigt sikre sig, at den berømte Krampe kørekomfort blev en integreret del af vognen. Det har krævet to års udviklings- og testarbejde med langt over 1.000 arbejdstimer i græs- og majsmarker at nå i mål, men nu er den her så.

- Og kørekomforten er i top. Den ligger stabilt efter traktoren på både mark og landevej, og da den samtidigt er hurtig at tømme, er jeg sikker på, at vi meget hurtigt ser de første Krampe RamBody på de danske marker, siger Kenneth Brønner.