Mange kvægbrugere i Norge og Sverige holder kvæg i relativt små stalde. De bygger under andre betingelser end i Danmark, fordi de ofte skal tage hensyn til store niveauforskelle i terrænet. Desuden har de ofte en ringere udnyttelse af kvadratmetrene, og gamle stalde bliver ikke nødvendigvis revet ned, men skal bringes til at fungere sammen med nyere staldbygninger.

Det betyder, at der forekommer lave loftshøjder og smalle foderborde, og det kan give nogle udfordringer, hvis man gerne vil have sig et moderne, skinneophængt og automatisk fodringsanlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det danske firma One2Feed har opdaget denne niche i det nordiske marked og har taget udfordringen op.

Bredde på kun 1900 mm

- I den seneste tid har vi leveret flere specialtilpassede, automatiske fodringsanlæg i både Norge og Sverige, siger Jesper Scriver fra One2Feed og tilføjer:

- Vi opbygger mixeren således, at den kan tilpasses lav højde og bredde på foderbordet. Det gør vi ved hjælp af standardkomponenter som er identiske med dem der har højt og et bredt foderbord. Med andre ord får kunderne en skræddersyet løsning med gennemtestede standardkomponenter.

rich-media-2
En kunde i Norge havde brug for et anlæg, der kunne køre på et foderbord med en bredde på kun 1900 mm. Pressefoto.

Jesper Scriver nævner en kunde fra Trøndelag i Norge, der havde brug for et anlæg, der kunne køre på et foderbord, der er kun 1900 mm bredt.

- Ved at justere på lågernes placering var det muligt at lægge foderet jævnt og pænt på foderbordet, indskyder designer og sælger Dennis Hansen. Han tilføjer, at der relativt kort tid efter blev solgt en næsten tilsvarende mixer til en kunde i Stadsbygt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Højde på kun 1900 mm

Hos en kunde i Fengersfors i Sverige var det højden, som var en udfordring.

- Kunden skulle bygge til og var i den forbindelse interesseret i et anlæg, som kunne køre både i bedriftens gamle og nye stald.

- Udfordringen var, at højden i den gamle stald kun er 1900 mm under køreskinnen, og dette var den laveste højde vi til dato skulle have en mixer til at køre på. Vi tog udfordringen op og med få ændringer som at sænke åget og lave ændringer på montagen af vejecellen fik vi flyttet mixeren tættere på køreskinnen, forklarer Dennis Hansen og tilføjer, at ændringerne er foretaget med brug af de samme dele, som sidder på alle andre One2Feed-anlæg rundt omkring i verden.

Fordelene ved dette er i følge Dennis Hansen, at tilpassede anlæg ikke er dyrere at reparere og servicere end standardanlæg.

- Jeg er i øjeblikket i kontakt med en kunde, som har lidt lavere til loftet end hos kunden i Fengersfors. Jeg har et par esser i ærmet, så vi helt sikkert også kommer ind at køre i hans stald, fortæller Dennis Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Se en video af et One2Feed-anlæg til en kunde i Norge: