Lyt til artiklen:

DeLaval udvider sin gård med ny og topmoderne stald

00:00
Hastighed: ???x
02:00

Abonnementsartikel

DeLaval investerer i fremtidens mælkeproduktion ved at udvikle sin egen gård endnu mere med en ny stald med moderne teknologi.

DeLaval udvider sin gård med ny og topmoderne stald
Gården vil benytte nogle af dagens mest innovative malkningsløsninger inklusiv fire malkerobotter - DeLaval VMS V300, skriver DeLaval i en pressemeddelelse.

- Den nye stald er bygget med dyrevelfærd som højeste prioritet. Den nye, moderne teknologi vil ikke kun øge effektiviteten men også sikre den bedst mulige pleje af vores dyr, siger Joakim Rosengren, DeLaval President & CEO.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hamra Gård er en kommerciel drevet gård og ligger tæt ved DeLavals hovedkontor syd for Stockholm i Sverige.

- Gården er en meget vigtig del af DeLaval. Vi forsøger hele tiden at finde nye og forbedrede løsninger til at hjælpe vores mælkeproducenter med at drive en mere bæredygtig mælkeproduktion. Hamra Gård er en vigtig del af dette arbejde. Vi er
også mælkeproducenter og Hamra Gård er blandt de mest produktive mælkeproduktioner i Sverige med en gennemsnitlig mælkeydelse på 12.100 kg mælk EKM pr. år og ko, siger Lars Johansson, SVP Corporate Communications & Sustainability.

Planen er at øge antallet af malkekøer fra 260 til 550.

- Vi har hele tiden flere forsknings- og udviklingsprojekter i gang på gården og investeringen giver os flere muligheder for at teste software og avancerede systemer samt demonstrere nogle af DeLavals seneste løsninger, siger Johansson.

- Desuden blev Hamra Gård for mange år siden en udstillingsgård for kunder og andre i mælkeindustri branchen, og vi har cirka 3.000 besøgende hvert år, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udviklingsplanen inkluderer en ny stald til robotmalkning, moderniseret stald til kalve og kvier og opdateret besøgsområde og placeres ved siden af det eksisterende staldanlæg.

Projektet går i gang i foråret 2021, og den nye stald er planlagt til at være klar i anden halvdel af 2022.