Abonnementsartikel

Regeringens forslag om at høre landbrugets organisationer forud for eventuelle nye krav til dyrevelfærd, ser ud til at gå i vasken.

Dyrenes Beskyttelse har haft held med, at sætte landbrugets høringsret, tidligt i processen i et negativt lys. Det har Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører taget til sig, hun beder nu om en teknisk gennemgang af lovforslaget.

- Vi har bedt om udsættelse, fordi partierne udenfor regeringen ikke er blevet inddraget fra begyndelsen af. Det er svært at danne et overblik over, hvad der kommet med, og hvad der er faldet ud af lovforslaget. Derfor har jeg bedt om en teknisk gennemgang af den, så jeg er trygt kan stemme på den, når den tid kommer, siger Karina Due fra DF. Hun mener blandt andet, at landbruget ikke skal have særstatus tidligt i lovforslagsprocessen, når dyrevelfærdsorganisationerne ikke har det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny lov før valget?

Torsdag er der planlagt et nyt møde i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, hvor det forventes, at der bliver lavet en ny tidsplan for behandlingen af den nye dyreværnslov.

Ved betænkningsafgivelsen planlagt til den 30. april, hvor den fjerde betænkning skulle drøftes blev udvalget heller ikke færdig. Så længe udvalget ikke har afgivet deres betænkning kan lovforslaget kan ikke komme til afgørelse.

En betænkning indeholder al udvalgets arbejde, politiske bemærkninger, svar osv.

Der er stillet mange spørgsmål, der er mange høringssvar og der har været stillet mange ændringsforslag til dyrevelfærdsloven.

Karina Due forventer at den nye dyrevelfærdslov kan ligge klar før EU Parlamentsvalget, med mindre Folketingsvalget udskrives inden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs mere om Dyrenes Beskyttelses indvendinger til loven og deres forklaring til svineproducenterne i Hyo:

Tager den nye dyreværnslov mere hensyn til menneskers følelser end dyrenes tarv?

Læs svaret i Hyo her: