Jens Brandt fra Lundegård har i 2019 sået 800 kvadratmeter til med blomsterfrø. Det er sket med en hjemmebygget såmaskine, som anvendes til specialfrø på gården, og landmanden fra Svaneke er med, fordi projektet har formået at samle mange forskellige parter om en god sag, skriver Dansk Planteværn i en pressemeddelelse.

- Jeg synes, Bornholm Blomstrer er et rigtig godt projekt. Det ser pænt ud, og det hjælper bierne. Derudover synes jeg det er positivt, at det er et tværgående samarbejde mellem både organisationer som Bornholms Bialverforening, Ngo'er og virksomheder som Netto og Syngenta, der arbejder sammen. Desuden gør det naboerne glade med det flotte blomster, siger Jens Brandt imens de sarte frø, der blev lagt i jorden den 25. april.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blomsterstriber og blomsterbælter, svarende til mere end 60 kilometer blomster, kan Bornholmerne og gæster på Bornholm se frem til at nyde i 2019, og det er nået så langt, fordi især landmændene er klar til at forbedre biodiversiteten på Bornholm. Niels Peter Jacobsen ved Aakirkeby har sået 4.000 kvardratmeter til med blomster i forbindelse med årets projekt, som han mener, der er mange gode grunde til at deltage i.

- Først og fremmest har vi behov for bestøvning, som er vigtigt for landbruget. Derudover er det også vigtigt for vores vildt. Her spiller insekter en vigtig rolle for at tiltrække dyrene, lyder det fra den insektvenlige landmand.

I alt bliver der i 2019 udsået i omegnen af otte hektar blomster på Bornholm, svarende til mere end 60 kilometer med blomsterstriber. Blomsterne bliver sået af mere end 40 lokale landmænd og lodsejere, som frivilligt har meldt sig til projektet. Derudover bliver der udviklet undervisningsmateriale til de lokale skoler for 4-6 klassetrin i samarbejde med blandt andet Dansk Planteværn.

Projektet BornholmBlomstrer vil i 2019 være tilstede ved en lang række af arrangementer, bl.a. Folkemødet på Bornholm i juni, hvor det vil være muligt at høre mere om projektet og bl.a. få en frøpose til sin egen have.