Traditioner, sammenhold og sjov er nøgleordene for Kasper Pedersen og familie fra Bindslev, som igen i år er at finde på Hjørring Dyrskue, hvor de har ni dyr til bedømmelse.

Familien har fem køer og fire kvier med af racen Dansk Holstein.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Bedømmelsen gik godt. Vi har nogle køer helt i top og andre klarede sig lidt ringere. Men alle fik 23 point. Jeg tør aldrig forvente, at alle vores dyr får 23 point, men det er målet, at alle dyr får det, så det er dejligt, når det lykkes, siger Kasper Pedersen.

Lang forberedelse

Som de andre udstillere har Kasper Pedersen været i gang med forberedelserne til dyrskuet længe. Cirka en måned før dyrskuet bliver dyrene udtaget, så starter træningen med at få dem dresseret, så de kan klare strabadserne på dyrskuet med mange mennesker og andre dyr.

- På dagen bliver dyrene vasket, klippet og pyntet, ligesom når vi andre skal i byen. De forberedelser er vi i gang siden i morges, inden de skal til bedømmelse, siger Kasper Pedersen.

Hele familien

Kasper Pedersen har siden barnsben været fast deltager på Hjørring Dyrskue, og nu er hans egne børn også fuldt involveret i dyrskuet.

- Vi er af sted hele familien. Mine forældre, tre børn fra 7 til 14 år, vores medhjælpere, og vi har tidligere medhjælper, som kommer til Hjørring og hjælper os. Det er nødvendigt at være så mange for at gøre dyrene klar, men det er ligeså høj grad også for, at vi har tid til at være her, for det handler også om at være sammen. Det er det vigtigste, siger Kasper Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Traditionen med Hjørring Dyrskue startede med Kasper Pedersens far, som startede med at udstille dyr tilbage i 1970'erne.

- Al den tid, jeg kan huske, har vi været på dyrskue. Min far startede med at udstille tilbage i 1970'erne. Det var på det tidspunkt jysk kvæg, og så blev det Holstein. Det er den, jeg er vokset op med, siger Kasper Pedersen, som i Bindslev driver et landbrug med 185 årskøer, 5 millioner kg mælk og 180 hektar planteavl. Til det har familien to medarbejdere ansat.

Tradition og stemning

Kasper Pedersen kan næsten ikke forestille sig ikke at være med på Hjørring Dyrskue.

- For mig er Hjørring Dyrskue forbundet med tradition, stemning og sammenhold med familien. Det er et fælles projekt. Pigerne går op i at trække kalve, og de går op i det med blod, sved og tåre, når det går den ene eller anden vej. Over middag til modelkonkurrencen har vi to kvier med, som vores piger står for. Hvis ikke hele familien bakker op om det, så var det ikke sjovt at komme afsted. Så det er vigtigt. Her og nu synes de, at det er sjovt, fortæller Kasper Pedersen.