Ceva Animal Health lancerer et nyt lægemiddel til injektion mod parasitter i kvæg. Særligt økologiske kvægbrugere har økonomiske og dyrevelfærdsmæssige fordele ved at behandle mod parasitter. Det skriver Ceva Animal Health i en pressemeddelelse.

Parasitter bliver ofte overset af kvægbrugere. Men for de dyr der udbindes på vedvarende græsarealer, kan produktionstabet blive af en betydelig størrelse, fordi parasitter som løbe-tarmorm og lungeorm har optimale levevilkår på lavtliggende marker nær vandløb. Især for den stadigt voksende andel af økologiske kvægproducenter med dyr på græs er der både økonomiske og dyrevelfærdsmæssige fordele ved at behandle kreaturerne for parasitter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Løbe-tarmorm kan medføre et dyrt produktionstab. Ormene udkonkurrerer kreaturerne, så de mistrives og stopper tilvæksten, og malkekøerne daler i ydelsen. Da symptomerne kun er tynd afføring, bliver mistrivslen ofte ikke opdaget, før dyrene kommer ind fra græs i efteråret. Også lungeorm indebærer et tab i produktion på grund af vedvarende hoste og bronchitis, der kan udvikle sig til regulær lungebetændelse. En tilstand som både er ubehagelig og smertefuld for kreaturerne, forklarer Kjeld Lynge Madsen, kvægfaglig dyrlæge ved Ceva Animal Health, der producerer lægemidler til produktions- og kæledyr.

Han påpeger, at det nye lægemiddel også har effekt på andre sugende parasitter som for eksempel stikfluer, lus og visse skabmider, som medfører stor irritation hos kreaturerne. Det skriver Ceva Animal Health i en pressemeddelelse.