Abonnementsartikel

Fredag blev to får fundet dræbt og to skambidt ved Stråsø Plantage. Det er tredje gang på kort tid, at ulven angiveligt har været på spil.

Rækken af formodede ulveangreb på naturplejefår i og omkring Stråsø Plantage fortsætter. Fredag morgen fandt Storålam således to dræbte og to skambidte får i en indhegning med tre eltråde ved Pinvigvej mellem Ulfborg Kirkeby og Råsted. Det skriver Erik Poulsen, redaktør af facebooksiden 'Her er ulven i Danmark'.

Angrebet var frygtet, da fårene var nogle af de få tilbageblevne efter to andre alvorlige angreb i området de seneste uger.

Senest få kilometer længere mod øst ved Lilleåen, hvor seks får omkom lørdag i sidste uge. Og den 2. februar blev hele 21 får dræbt, aflivet eller druknede ved Sandfær Plantage nogle få kilometer yderligere mod øst.

I begge tilfælde blev de resterende får fjernet fra arealerne, og det var derfor frygtet, at fåreflokken ved Pinvigvej kunne være næste mål for ulvekoblet i Stråsø Plantage.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det her minder i uhyggelig grad om striben af angreb på husdyr i samme område sidste vinter. Og det er uforståeligt, at Miljøstyrelsen ikke forlængst har erkendt, at der er problem-ulve på spil. Forskellen fra sidste vinter til nu er, at man siden forgæves har forsøgt med afværgeforstaltninger - og at der nu er fem gange så mange ulve med smag for husdyr, siger Erik Poulsen, redaktør af facebooksiden 'Her er ulven i Danmark'.