Abonnementsartikel

Sagro vil bidrage med at få flere dyrlægestuderende til at interessere sig for kvæg, og fastholde dem.

50 dyrlægestuderende drager i starten af februar mod Vestjylland som led i deres studie. Københavns Universitet har bedt SAGRO Kvæg om at være behjælpelige med at finde frem til egnede besætninger i kraft af vores stærke position i de kvægtætte områder af Danmark. De studerende besøger også Sagro Esbjerg.

- Man kan kalde det en charmeoffensiv. I hvert fald er der behov for, at vi får flere dyrlægestuderende til at interessere sig for kvæg, og at de, der bliver interesserede, bliver bedre fagligt udrustet til fremtiden, siger Erling Kristensen, chef for SAGRO Kvæg, der set besøget som et fremstød for fagligheden i kvægholdet i Danmark.

- Jeg er da stolt over, at Sagro får lov at spille en rolle i den sammenhæng, siger han.

De unge dyrlæger kommer i ugens løb på besøg hos flere mælkeproducenter og lærer om køer med et praktisk udgangspunkt. De bliver også introduceret for besætningsrådgivning og de aktører, for eksempel kvægrådgivere, man som dyrlæge arbejder sammen med.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er første gang, alle dyrlæger som led i deres uddannelse kommer til Vestjylland for at få indsigt i de praktiske forhold på kvæggårde. Tidligere har studiet omfattet kortere besøg på kvæggårde på Sjælland, samt besætningsbesøg og projektarbejde i Jylland for særligt interesserede.

I løbet af opholdet besøger de dyrlægestuderende også Eurofins i Vejen, og på sigt måske Danish Crown i Holsted. Københavns Universitet samarbejder med lokale dyrlægepraksis udover Sagro om at få skærpet de studerendes appetit på at arbejde med kvæg.