Lyt til artiklen:

Sagro finder ny chef for kvægafdeling i egne rækker

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Abonnementsartikel

Ejvin Kortegaard er den nye chef for Sagro Kvæg.

46-årige Ejvin Kortegaard er tiltrådt som ny chef for kvægafdelingen hos Sagro.

Ejvin Kortegaard har tidligere arbejdet som rådgiver og afdelingsleder, og samlet har han 19 års erfaringen som kvægrådgiver. Han blev oprindeligt ansat hos sydvestjysk landbrugsrådgivning, der i 2007 fusionerede med Jysk Landbrugsrådgivning, der igen i 2016 fusionerede med Heden og Fjorden under navnet Sagro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ejvin Kortegaard har udmærket sig i kvægafdelingen, hvor han er vellidt både blandt kolleger og kunder. Fagligheden er i top, og han var det oplagte valg, da hans forgænger Morten S. Thomsen valgte at søge nye veje, siger Torben Jensen, der er administrerende direktør hos Sagro.

Og for hovedpersonen selv, var jobbet som chef i kvægafdelingen da også det næste skridt på karrierestigen.

- For syv år siden tog jeg en mini-MBA i ledelse, så det har nok lagt i kortene, at jeg gerne ville noget mere, så der var ikke store betænkninger ved at lægge billet ind på den stilling, siger Ejvin Kortegaard.

Færre men større

I en tid, hvor tendensen går i retning af færre men større bedrifter, og dette gør sig især gældende for kvægbedrifterne, kræves der et ændret fokus på, hvordan man yder den bedste rådgivning.

- Vi skal fastholde vores position blandt eliten indenfor kvægrådgivning i Danmark. Hvis vi skal lykkes med at opretholde antallet af kunder og endda tiltrække nye, kræver det, at vi tænker i nye baner i vores rådgivning. Miljø og klima kommer til at fylde mere og mere, og der skal vi følge med og kunne rådgive kunderne bedst muligt i at håndtere de krav, der kommer fra Christiansborg, siger han.