Landbo Limfjord er nu klar med endnu et pløjekurus med den danske VM-pløjer Jens Iversen.

- Pløjekurset i november var overtegnet, og derfor afholdes der et nyt kursus, inden forårsarbejdet begynder, fortæller planteavlskonsulent Søren Jepsen fra Landbo Limfjord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg synes, jeg har døjet med at indstille ploven, derfor tilmeldte jeg mig kurset.

- Alexander Melgaard

Første del af kurset afholdes mandag den 29. februar kl. 17.30 hos Vinderup Maskinforretning i Nykøbing Mors. På kurset vil Jens Iversen igen dele ud af sin store erfaring, så deltagerne fremover selv kan indstille deres plov optimalt. Et par uger senere skal der pløjes med egen plov på et egnet areal, så de sidste finjusteringer kan laves.

En af deltagerne på pløjekurset i november var svineproducent og planteavler Egon Møller fra Vester Assels på Mors. Han fortæller:

- Det var min nabo, som selv har været på kurset, der varmt anbefalede det til mig, og det har jeg ikke fortrudt. Det er sådan et kursus alle planteavlere bør tage på. Det kom bag på mig, at selv med 50 års erfaring kunne jeg lære noget nyt. Det er helt klart de bedste penge, jeg har givet ud på et kursus, og de penge er tjent ind igen allerede ved den første pløjning. Jens Iversen gav virkelig kød til kurset. Det er mit helt klare indtryk, at alle deltagere gik derfra med en god praktisk viden. Det gav samtidig stof til eftertanke, for hvad med resten af maskinparken, kan der laves de samme forbedringer, med få enkelte justeringer?

Det er ofte dyre maskiner, der køres med, så det gælder om den bedst mulige udnyttelse, ellers er det jo en halsløs gerning og spild af ressourcer og brændstof. Nogle kasserer endog deres plov efter to år, fordi resultatet i marken er for dårligt, men det kan være, at det bare er enkelte justeringer der skal til, for at den kører helt optimalt, så er det jo en god besparelse, udtaler Egon Møller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En anden deltager var Alexander Melgaard fra Farsø. Alexander er selvstændig murer, men han har et deltidslandbrug ved siden af. Alexander fortæller:

- Jeg synes, jeg har døjet med at indstille ploven, derfor tilmeldte jeg mig kurset. Jeg kan nu selv indstille min plov helt optimalt. Kurset forløb, som jeg havde forventet, planlægningen var god. Indlæggene var relevante og især det, at Jens Iversen kom og berettede om sine praktiske erfaringer gjorde en stor forskel. Jeg vil meget gerne anbefale kurset til andre, siger Alexander Melgaard.