Abonnementsartikel

Sønderjysk landmand var træt af uholdbare gummimåtter. Men så fik han en idé.

Seks måneder kontra seks år. Det er omtrent den levealder, de forhenværende og nuværende gummimåtter har haft på Højbogård, en opformeringsbesætning ved Haderslev.

- For flere år tilbage tog man ikke den store notits af søer med skuldersår, men så kom der pludselig stor fokus på det, og vi blev mere opmærksomme på problemet og på, hvad der kunne gøres ved det, fortæller Niels Agerbo og fortsætter:

- Vi købte somåtter ind, men allerede efter at den første so havde stået på den i farestalden, var den ikke længere meget værd. Søerne bed hul i dem og skrabede udhulninger ned i dem, hvor der kom til at stå vand, og dermed afhjalp de ikke problemerne med skuldersår. Tværtimod, siger Niels Agerbo.

Transportbånd bliver til somåtter

Ad omveje hørte Niels Agerbo om andre producenter, der hentede gummibånd i grusgrave. Det var gummi der blev brugt som transportbånd til grus og sten og derfor af en ganske stærk kvalitet. Det brugte de så som måtter hos søerne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Da jeg hørte om mulighederne med at bruge transportbåndene som underlag til søerne, kontaktede jeg det firma, der leverede transportbåndene til grusgravene. Jeg kontaktede også Palle Brock fra Brocken, som vi i forvejen havde købt en kadavervogn af. Jeg vidste, at han også solgte gummimåtter, og så er han jo lidt af en opfinder, mener Niels Agerbo.

Det blev startskuddet til nogle ganske særlige gummimåtter med en særdeles lang holdbarhed.

Du kan læse mere om gummimåtter i det nye Hyo der udkommer fredag den 4. september.

Hvis du har abonnement på bladet, kan du allerede nu læse artiklen her.