Når hedebølger rammer, påvirker det i høj grad afgrøderne og ikke kun i forhold til vandoptagelse. Når temperaturerne bliver for høje, fungerer bestemte dele af planteforsvaret dårligt, hvilket efterlader dem mere modtagelige for angreb fra patogener og skadedyr.

Et forskerhold har efter eget udsagt identificeret et specifikt protein i planteceller, der forklarer, hvorfor immuniteten halter, når temperaturen stiger. Samtidig har de også fundet ud af en måde, hvorpå tabet kan mindskes og styrke planteforsvaret mod varmen.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.