Abonnementsartikel

Videospil-eksperter er blevet bedt om at hjælpe mælkeproducenter og dyrlæger med at udvikle en teknologi, der kan genkende mønsteret i malkekoens pels og derefter vise dyrets sundhedsstatus.

Kunstig intelligens (AI) og augmented reality (AR) er nyttige teknologier, der også kan finde anvendelse i mælkeproduktionen. Et nyt engelsk forskningsprojekt kaldet SmARtview er stablet på benene af virksomhederne Agri-EPI Centre, der udvikler landbrugsteknologi, og dyrlægegruppen UK Veterinary Group VetPartners. De to virksomheder har henvendt sig til en helt ny type samarbejdspartner, nemlig eksperter fra den prisbelønnede spiludvikler-virksomhed Pocket Sized Hands og Abertay University's School of Design & Informatics.

Den usædvanlige sammensætning af projektdeltagere har til formål at udvikle et system, der er baseret på AI, og som kan genkende hver enkelt ko på dens mønster i pelsen. Og ved at kombinere dette med et AR-headset kaldet HoloLens kan brugeren få vist data i realtid om dyrets sundhed og produktivitet.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.