Sytten procent af de danske malkekøer ender deres liv på DAKA, mens resten bliver slagtet og udnyttet til produktion af oksekød. En malkeko er således både mælkeleverandør og kødproducent, og de mange døde køer udgør derfor et stort spild af ressourcer, som kunne være udnyttet til produktion af fødevarer.

Sådan lød det fra dyrlæge og professor Peter Thomsen fra Aarhus Universitet på Den Danske Dyrlægeforenings årsmøde i Odense den 6. oktober. Her gav han sammen med lektor Craig McConnel fra Washington State University indlæg på Faggruppe Kvægs temamøde om kodødelighed.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.