Abonnementsartikel

Ledelseskonsulent kommer her med sine bud på, hvordan du bedst og hurtigst får integreret nye kollegaer og vikarer på bedriften.

"Nå, det er dig, der er den nye kollega. Vi havde godt hørt noget om, der skulle starte en ny..."Sådan lyder det ofte rundt om i staldene mandag formiddag. Der er kommet en ny ansat eller vikar. Kun ledelsen kender personen, og hvad der er tænkt skal være personens rolle og funktion. "Det gik lidt stærkt i sidste uge, så vi fik ikke lige informeret alle. Hvem tager sig egentlig af at få den nye medarbejder godt fra start?"

Hvert år skifter over 800.000 ansatte job på de danske arbejdspladser. 25 procent af arbejdsstyrken forlader deres job inden for det første år (C. Harpelund & M. Højberg). Sammen med brugen af udenlandske et-års praktikaner og vikarløsninger, sættes et hvert velfungerende team under pres og medvirker til, at produktionen aldrig opnår optimal performance. Teamet er ganske enkelt forstyrret af at skulle være for meget i "vi-skal-lære-hinanden-at-kende-fasen" og kommer aldrig rigtig ind i kampen. Alternativt bliver teamet træt af nyankomne, undlader at integrere dem og bare sørge for sig selv. "Det må en anden tage sig af, jeg har nogle opgaver og mål, jeg skal nå". Når det punkt er nået, er der egentlig ikke tale om et team længere.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.