Delavals Optiduo kræver ikke megen vedligeholdelse, oplyser firmaet.

Delavals nye foderskubber, Optiduo, har indtil videre ikke fået så megen medieomtale. Robotten, hvis navn mest af alt lyder som noget fra Star Wars eller Transformers, blev lanceret på samme dag, som den nye malkerobot, VMS300, blev det.

Men med Optidup har firmaet endnu en gang tænkt over sagerne. For foder-indskubberen skubber ikke kun foderet tilbage til bordet, den genopblander det også, så det bliver genopfrisket og fremstår mere lækkert for dyrene.

Man kan vælge at tilkøbe flere komponenter til Optiduo. Banditten vejer i øvrigt lidt mere end 500 kg og er intelligent kørende. Det betyder, at den har mulighed for at vælge op til fire kørespor, så den løbende kan køre og skubbe foderet ind til køerne i takt med, at det bliver ædt.

Der er også mulighed for at tilføje en kraftfoderdispenser til maskinen. Den kan også automatisk håndtere forskellige mængder foder ligesom flere fodertyper, inklusiv enhver slags TMR-blanding, strå, hø eller frisk græs.

Desuden kan Optiduo anvendes i en lang række planløsninger, inklusiv stalde med fem procents hældning, forskellige gangbredder og på gårde med flere stalde.

Der er få dele, der skal skiftes, og den har ikke behov for smøring, hvilket gør den let at vedligeholde. Men det er også muligt at få service-kontrakt med firmaet.