Forsøg på marker ved Peterslund på Mors skal give viden om og bud på gode, nye sorter inden for vårbyg, vinterraps og vinterhvede.

Claus Jacobsen går ind mellem vårbyggen, der står grøn og frodig på marken ved Peterslund. Det er sidst i maj, og umiddelbart ser det ud til, at hele marken er dækket af den samme sort. Men ved nærmere eftersyn deler marken sig i en mørkegrøn del og en del med en anelse lysere nuance. Væksten er heller ikke helt den samme og buskningen er ikke helt identisk. På marken står de tre sorter Raceway, Feedway og Newway side om side i et storskalaforsøg, som Vestjyllands Andel er i gang med på markene, der har udsigt over Limfjorden.

- Når vi dyrker sorterne lige opad hinanden, er det nemt at følge udviklingen og sammenligne dem med hinanden, siger Claus Jacobsen, der er produktkonsulent hos Vestjyllands Andel.

På marker, der ligger lige rundt om Peterslund, tester virksomheden i alt ni vårbyg-, raps- og vinterhvedesorter for at få større viden om sorternes potentiale og bud på, hvilke midler de kan behandles med for at opnå de bedste resultater.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind