Tirsdag den 20. november inviterer LMO og LandboUngdom til LMO temadag, hvor unge med en drøm om et kommende liv som landmænd vil blive kastet ud i at skulle håndtere de udfordringer, jobbet byder på, skriver LMO i en pressemeddelelse.

Baggrunden for at afholde dagen er blandt andet, at erhvervet står over for en stor pukkel af generationsskifter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kan være en stor opgave at gå fra vordende landmand på skolebænken til selvstændig landmand med ansvar for ansatte, hundredvis af produktionsdyr og store millionlån i banken.

Men den svære vej får mere end hundrede spirende landmænd hjælp til at få kortlagt ved temadagen.

Deltagerne er hovedsageligt studerende på flere af landets landbrugsskoler, og på dagen stiller LMO med et ekspertpanel af rådgivere, som kan hjælpe de studerende videre til at finde deres rette hylde, skriver LMO i pressemeddelelsen.

- Uanset om man drømmer om et liv som selvstændig eller driftsleder, så kræver det, at der skal handling bag ordene. Her til dagen hjælper vi de unge landmænd med at tage de skridt, der skal til for at nå i mål, siger Rasmus Riber Rasmussen, virksomhedsrådgiver hos LMO, der starter dagen med et oplæg om netop rejsen fra drøm til virkelighed.

Hvad er drømmen?

- For at realisere drømmen kræver det, at man virkelig finder ud af, hvad man drømmer om; det er ikke bare at være selvstændig, for vil man gerne have en kæmpestor gård med mange ansatte, vil man producere specialprodukter, eller skal man noget helt tredje? Det tester vi af på dagen og giver dem konkrete værktøjer til at få indfriet ønskerne, siger Rasmus Riber Rasmussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På temadagen vil de unge også høre mere om økonomi, møde unge landmænd, der har ført deres drøm ud i livet, lære om strategi og ledelsesværktøjer.

Der vil også være en debat mellem formændene for LandboUngdom og formanden for Østjysk Landboforening, ligesom "LMO og Monopolet" vil sætte deltagerne i dilemmaer fra hverdagen som selvstændig, oplyser LMO.