Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Stort fremmøde til Strubes frømøder

Af mod - 6. dec. 2017 KL. 14:55

  • ww273784_1
  • ww273784_2

Strube Scandinavia og Revisionsfirmaet Aage Maagensen har i den forgangne tid afholdt fire møder for over 100 landmænd. På møderne var der også indlæg fra Vækstfonden.

På fire fyldte møder i henholdsvis Nakskov, Maribo, Nykøbing og Haslev præsenterede Strube Scandinavia deres sortiment af roefrø til kommende sæson.

Tre markedssorter, klimt, pasteur og degas samt to observationssorter, NT-sorten thorsen og rt-sorten sigurd, blev præsenteret. Gældende for vores genetik er, at vi har høj sukkerprocent samt en meget lille rodfure, fortalte produktchef Kristian Nørby Nielsen. Specielt den lille rodfure er der mange penge i, efter tillæg på renhedsprocenten er lavet om, fortalte han. Sukkerprocenten er selvfølgelig også et vigtigt parameter, specielt ved tidlig optagning er det vigtigt at have en sort, der har nået en høj sukkerprocent, tilføjede han.

Strube kan levere til det hele

Strube havde en klar anbefaling om valg af sorter. Høj renhed via en lille rodfure, høj sukkerprocent og god økonomi er alle tre egenskaber, som sorten klimt leverer.

En man ude i tidlig såning, skal der noget velkendt på banen, og her er pasteur det sikre valg. Der er ingen sort på det danske marked, som er mere gennemtestet under stort set alle forhold. Otte år har det været en markedssort, så den har virkelig vist sin stabilitet, fortsætter han. Til tidlig optagning og til marker, hvor der kan være stort ukrudtstryk er anbefalingerne degas. Den udmærker sig ved et meget bredt bladdække, som kan give ukrudtet konkurrence, samtidig når den tidlig en høj sukkerprocent. Derfor vil den være ideel til tidlig levering, tilføjer han.

NT-sorten thorsen, der er en observationssort, har slået flere af de eksisterende sorter, der har været på listen i flere år, tilføjer han. Dog er der kun 300 units til salg af en observationssort. Når man er i gang med prøvesorterne, er sigurd også et spændende bud på, hvad fremtiden kan bringe. En sort med super god fremspirring og en rigtig god økonomi, slutter han af.

Strøm til kunderne.

Med overskriften - Sæt strøm til skrivebordet - præsenterede økonomikonsulent Anne Grete Bøgh, humoritisk, hvilke muligheder landmændene har for at skabe overblik og fokus på kontoret. Der er efterhånden gode og overskuelige løsninger til at lette arbejdet på kontoret. Dette kunne f.eks. være online programmer, der både kan lette bilagshåndteringen, samt den måde vi supporterer vores kunder, fortalte hun.

Generationsskifte, eller salg, bliver også en realitet for mange inden for de næste 10 år. Der er flere landmænd, som er over 90 år end under 30 år, sagde Karsten Beske, økonomikonsulent hos Aage Maagensen. Der er mange måder at lave et generationsskifte, og det behøver ikke blive dyrt, hvis man bare er i god tid, konkluderede han.

Skub i væksten

Tidligere på året blev lånefonden Dansk Landbrugskapital lanceret med kapital fra Erhvervsministeriet, ATP, PKA, Pensiondanmark og Industriens Pension. Fonden tilbyder ansvarlig lånekapital til effektive landbrug, der er belastede af høj gæld, og landbrugskundechef Benny Lage fra vækstfonden forklarede, hvordan den nye fond helt konkret kan hjælpe danske landmænd. Vi har rigtig mange spændende projekter i gang i Jylland, samt på Sjælland, fortalte han. Vi ser ikke kun os selv som lånegiver, men lige så meget en sparringspartner til nye projekter. Vi er en bred stab af kollegaer, som kan komme med forskellige bud på, hvordan nye idéer og projekter kan sættes sammen, sluttede Benny Lage af.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame