De danske forbrugere foretrækker dansk kød, viser en markedsundersøgelse foretaget af Landbrug & Fødevarer. 

Og spørger man det segment, der har flest penge mellem hænderne, synes forkærligheden for dansk kød at vokse. Det skriver foodculture.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I undersøgelsen blev forbrugerne spurgt, hvilke typer af kød de ville foretrække var danske, når de skulle handle ind til aftensmad og ikke bare bøffer, men også kyllingekød, svinekød og kalvekød slog ud til dansk fordel. 

- Det overraskede mig, at det spiller så stor en rolle for danskernes indkøbsadfærd, at kødet skal være dansk. Vi ved fra tidligere undersøgelser, at forbrugerne først og fremmest lægger vægt på prisen, når de køber fødevarer, men danskheden er altså også meget afgørende, siger Marianne Gregersen, forbrugerøkonom hos Landbrug & Fødevarer, til foodculture.dk. 

Salmonellakampagne virker

Særligt når det kommer til kyllingekød og dernæst svinekød, vil forbrugerne helst købe danske udskæringer. Det mener Marianne Gregersen, der er en indlysende grund til. 

- Fjerkræbranchen har gjort et stort stykke arbejde de seneste år med at udrydde salmonella i dansk slagtefjerkræ. Danskerne er generelt veloplyste, og derfor har dette arbejde medvirket til at skabe en unik tillid til dansk slagtefjerkræ. Når det kommer til dansk svinekød, ved forbrugerne tilsvarende, at fødevaresikkerheden og dyrevelfærden er bedre sammenlignet med andre lande, siger Marianne Gregersen.